Iedereen met hiv kan een hypotheek afsluiten

Een droomhuis kopen is voor iedereen mogelijk. Ook voor mensen met hiv. Mocht een hypotheek-aanvraag in het verleden zijn afgewezen, dan heeft dit vaak te maken met het ontbreken van de verplichte overlijdensrisicoverzekering. Met een hiv-infectie is het lastiger om deze verzekering af te sluiten.

Gelukkig heeft Omnis in samenwerking met de Hiv-vereniging goede relaties opgebouwd met verzekeraars, waardoor niet alleen onder exorbitant hoge premies en risico’s een hypotheek afgesloten hoeft te worden. Wij zijn gespecialiseerd in advies en bemiddeling bij het afsluiten van hypotheken en verzekeringen voor mensen met hiv.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een hypotheek:

Een huis kopen is voor iedereen spannend. Dit zijn algemene punten om rekening mee te houden:

 • Inkomen (kan de hypotheek nu en in de toekomst worden betaald?)
 • Kredietverleden (had je ooit kredieten en/of betalingsproblemen?)
 • Overlijdensrisicoverzekering (hoe wordt de verzorging voor nabestaanden geregeld?)
 • Waarde van de woning (is het onderpand voldoende waard?)

Wij kunnen je begeleiden bij de aankoop van een woning, zodat de hypotheek op jouw specifieke wensen wordt afgestemd.

Nadelen hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering

Wij horen van veel mensen met hiv dat ze een hypotheek hebben afgesloten zonder overlijdensrisicoverzekering. Aangezien een overlijdensrisicoverzekering niet altijd verplicht is, kan een hypotheek ook zonder deze verzekering worden afgesloten. Daar zijn echter nadelen aan verbonden:

 • Meestal een hogere rente.
 • Vaak geen Nationale Hypotheek Garantie (NHG) (de hiv-status speelt alleen een rol bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering).
 • De financiële zorg voor nabestaanden moet anders worden geregeld.
 • Minder lenen.
 • Meer risico.

Het afsluiten van een hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering is dan ook af te raden. Vaak zijn mensen met hiv niet op de hoogte van de mogelijkheden om onder goede voorwaarden toch een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Overlijdensrisicoverzekering onnodig duur met hiv-infectie

Bij steeds meer verzekeraars kun je met een hiv-infectie een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. In veel gevallen wordt een premie voorgesteld die tot wel zes keer hoger is dan de normale premie. Voor veel mensen is dit een reden om dan maar geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Echter de risico’s blijven vacant.

Wij hebben speciale afspraken met verzekeraars gemaakt, waardoor wij tegen gunstige premies een verzekering en/of hypotheek voor je kunnen afsluiten.

Heb je al een bestaande, maar dure overlijdensrisicoverzekering? Laat deze vrijblijvend door ons analyseren.

Zonder overlijdensrisicoverzekering minder lenen

Bij een hypotheek geldt dat als je minder rente betaalt, je meer kunt lenen. Bij een hypotheek met NHG betaal je de laagste rente, waardoor je meer kunt lenen. Een hypotheek met NHG stelt bijna altijd als eis dat er een overlijdensrisicoverzekering nodig is. Als je geen overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten, kun je geen NHG krijgen en vaak minder lenen.
Vraag bij ons de mogelijkheden op om een hypotheek met NHG af te sluiten.

Zonder overlijdensrisicoverzekering meer risico

In de praktijk zien wij vaak dat mensen vanwege hun hiv-infectie een hypotheek hebben afgesloten zonder een passende overlijdensrisicoverzekering. Hierdoor is de kans groot dat de langstlevende partner in de financiële problemen komt als de ander overlijdt. Ook bij bestaande hypotheken kunnen wij oplossingen bieden om dit soort problemen te voorkomen.

Heb je al een bestaande, maar onder ongunstige voorwaarden afgesloten overlijdensrisicoverzekering? Vraag vrijblijvend een offerte op.

Knelpunten aanvraag overlijdensrisicoverzekering voor mensen met hiv

Er zijn een aantal knelpunten waar je bij verschillende verzekeraars tegenaan kunt lopen:

Lange beoordeling

De verzekeraar wil extra medische informatie. Het kan soms weken duren voordat de verzekeraar de juiste informatie van de internist heeft ontvangen. Hierdoor komen de ontbindende voorwaarden van de financiering in gevaar. Al die tijd weet je niet of de hypotheek haalbaar is.

Onwetendheid adviseur

De hypotheekadviseur heeft weinig ervaring met deze specifieke aandoening. Hierdoor kan het lang duren voordat de adviseur een verzekeraar heeft gevonden voor de dekking.

Hoge premie

Voor mensen met hiv is een overlijdensrisicoverzekering onnodig duur, verzekeraars hanteren opslagen tot wel 600%.

Privacy

Je wilt niet dat je bank of adviseur op de hoogte is van je hiv-infectie. Regelmatig spreken wij mensen die hun hiv-status hebben verzwegen bij het afsluiten van een verzekering. Om zo toch het huis van hun dromen te kunnen kopen. Dit is af te raden. De verzekeraar kan zich bij overlijden beroepen op ‘verzwijging van een medisch risico’ en besluiten geen uitkering te doen. Dit kan ernstige financiële gevolgen hebben voor de nabestaanden.


Wat kunnen wij voor uw doen?Wat kunnen wij voor je doen?

Snel uitsluitsel

Bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering vragen wij de specifieke informatie op die voor alle verzekeraars gelden. Doordat wij directe aanspreekpunten bij verzekeraars hebben, heb je binnen 1 week uitsluitsel.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lagere premies

Wij hebben speciale afspraken gemaakt met verzekeraars waardoor wij de verzekering tegen veel lagere premies kunnen afsluiten. Heb je een dure verzekering? Wij kunnen deze voor je analyseren.
Vraag hier een vrijblijvende analyse aan.

Privacy over je hiv-infectie

Wij kunnen de benodigde overlijdensrisicoverzekering voor je afsluiten, die je vervolgens overlegt aan jouw bank. Je hiv-status blijft hierdoor onbekend bij de bank of adviseur. Op de polis komt geen aantekening, dus absolute privacy! Tevens kun je de hypotheek helemaal via ons afsluiten, als je dat prettig vindt.

Wij helpen je graag bij het opzeggen van de bestaande verzekering en het afsluiten van een passende overlijdensrisicoverzekering. Wij kunnen dit proces voor je uit handen nemen waarbij je privacy gewaarborgd blijft.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies
.


Werkwijze en kosten

Stap 1: Korte kennismaking; is onze dienstverlening voor u interessant?

Tijdens een gratis telefonisch consult inventariseren we uw situatie en lichten we toe wat we voor u kunnen doen en op welke wijze dat gebeurt. Als er van beide kanten voldoende aanknopingspunten zijn dan vragen we u een gezondheidsverklaring in te vullen en we sturen u een formulier dat u kunt laten invullen door uw specialist. Vervolgens plannen we een afspraak voor een adviesgesprek zodat we gezamenlijk kunnen bekijken wat voor u de beste oplossing is.

Kosten: geen

Stap 2: Persoonlijk adviesgesprek,  incl. premievergelijking meerdere verzekeraars

Met de door u aangeleverde gezondheidsverklaring en het formulier van uw internist gaan wij aan de slag en vragen bij de verzekeraars waar wij mee samenwerken een voorlopig oordeel en een premie-indicatie. Zodat we tijdens het adviesgesprek weten waar we het over hebben en u direct duidelijke en juiste informatie kunnen geven. Dat scheelt veel tijd in de verdere procedure. Tijdens het adviesgesprek bekijken we gezamenlijk wat voor u de beste oplossing is. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden.

We bepalen ondermeer:

 • het te verzekeren bedrag
 • de looptijd en afbouw van de verzekering
 • de eventuele verpanding aan de bank voor uw hypotheek
 • de polisopmaak in verband met de erfbelasting

Kosten screening en adviesgesprek overlijdensrisicoverzekering: € 250,-

Stap 3: Afsluiten en begeleiden aanvraagproces

Nadat nauwkeurig is bepaald welke verzekering het beste bij u past begeleiden wij het gehele aanvraagproces en geven u uitgebreid toelichting over de wijze waarop verzekeringsmaatschappijen omgaan met aanvragen van mensen die hiv hebben.

 • Op welke wijze moeten eventuele extra gezondheidsvragen worden beantwoord?
 • Kan zomaar contact opgenomen worden met mijn arts?
 • Wat betekent een verhoogd risico voor mijn premie?

Bemiddelingskosten overlijdensrisicoverzekering: € 525,-

 Wij zijn gespecialiseerd in advies en bemiddeling bij het afsluiten van hypotheken en verzekeringen voor mensen met een hiv-infectie. Via ons is je privacy gewaarborgd.

Mail ons via het contactformulier of bel ons op telefoonnummer 0320-295070.